parterapi - når parforholdet knirker

Er parforholdet blevet besværligt eller halvkedeligt? Eller måske ligefrem meningsløst?


Er der noget, du ikke forstår ved din partner?
Føler du dig ikke forstået i dit parforhold?


Er der noget, I ikke får talt åbent om?


Ligner I pludselig hinanden for meget - eller for lidt?

du og din partner kan have udbytte af parterapi, hvis

I begge to er interesserede i at lave om på parforholdet

jeres samtaler har tendens til at køre i samme spor eller i ring

skænderier og uenighed handler om måden I skændes på - i stedet for at handle om det, der ligger til grund for uoverensstemmelsen

I simpelthen gerne vil have det bedre sammen

Parterapi giver jer hjælp og støtte til at lytte til hinanden og blive tydelige for hinanden. Som parterapeut støtter jeg jer i at få jeres budskaber klart frem - sammen med de følelser der ligger bag (og som tit ikke bliver kommunikeret).

hvad du bør vide om parterapi  

Parterapi hos mig kunne lige så vel hedde "kommunikationstræning for par", for det er parrets indbyrdes kommunikation, terapien handler om. Det er parforholdet, der er klient i terapien, ikke de to modparter, og derfor vil parterapien ikke indeholde dybe personlige arbejder, som det sker i individuel terapi. Men typisk vil den forbedrede kommunikation åbne for indsigter om sig selv og den anden, som kan øge den gensidige empatien, motivation, ømhed og samhørighedsfølelse.

Læs om, hvad der foregår i en parterapi her.

Du behøver selvfølgelig ikke hverken parterapi, parterapeut eller en tilfældig internet-test til at fortælle dig, hvordan dit parforhold fungerer. Det ved du bedst af alle! Men måske kan spørgsmålene i testen være en inspiration til at tale med din partner om andre ting, end I normalt snakker om.

relevante artikler om parforhold og parterapi:

 

 

til top

til test